Sunday, 30 October 2011

Korang EGO ? Memang Korang EGO.. Xpercaya ? meh Nak Tunjuk !!

Salam guys... haaaa nampak title kat atas 2... marah kan3 ?sebb ape fiqa marah... sebb ni haaaa sikap ego rakyat MALAYSIA...
cara dah ada...
tips dah ada... 
cuma nak kena wat keje ckit je.. keje xbnyak... keje xsusah... ape yang korang nak g..
bukannye nak kena jadi ckgu nak suh g mengajar or what...
duk depan lappy je...


berbulu telinga ni dengar xde duit, xde duit,,...
xde duit, xpayah la nak bising2 kat sume org.. cari la cara yang senang nak dapat balik pulangan.. 2 pun nak kena ajar ke.. ni x, cara paling senang pnjam ngan along..
jap g along datang depan umah, conteng2 umah korang, baru la korang tahu erti pnyesalan..


korang EGO ??
memang korang EGO giler...
xpernah nak dengar ckap orang.. sombong time orang bagi peluang..
hissshhh kalau sush, korang gak cari kitorang...
korang xsedar mula2 korang kutuk kitorang macam2..
ingtkan kitorang bayar zakat la, sedekah kat umah anak yatim la..
kitorang wat bnda 2 sume xkan la nak kecoh2 kat korang,.
namenya xikhlas 2.. 2 dah nak menunjuk2..


korang nak tgk 1 bnda x ? ni haaaaa nak tnjuk ckit..




haaaa korang tgk ni... sume muda2 kan... diorang ni xego taw.. bukan cam korang pndai mengutuk je taw... keje xnak wat...




tgk ni ramai yang dah berjaya... kitorang xperlu nak gembar gembur kan kalau bnda2 ni xjadi.. korang boleh tgk sendiri hasilnya :) cuma kegigihan n usaha perlu untuk jadi camni.. xperlu la nak mengeluh bagai... bukannya duk kerja kat tempat yang pnas kan..




korang tgk transaksi slip ni... xpercaya lg... daripada duit dalam bank ada RM10.84 dalam sehari boleh dapat RM500 berbaloi x ?? bestkan..




haaaa korang tgk ni.. dalam paper pun ad siarkan taw... korang nak kami kasi ape lg ?? masih ckap kami menipu lg ?? no,no,no!!! sedar la kawan2... kitorang xckap kosong...




ni la die kawan2 yang dah berjaya bnyak x duit diorang bukan nak menunjuk2 tp nak kasi sikit semangat kat korang yang kitorang bukannye skim cepat kaya 2.. korang tgk la sendiri ok..




ok for the last but not least... ni la pesanan untuk korang.... 
Nak tahu kenapa program ini dipandang hina bagi sesetengah masyarakat?
Sebab ego mereka yang tinggi melangit. Kenapa nak trauma sangat dengan perkara macam
ini? Pernah ke orang muflis dengan RM100?? Hemm…Tak pernah kot.
Tapi ramai tak yang muflis kerana KAD KREDIT?? Lebih 100,000 individu yang muflis
kerana KAD KREDIT!! Kenapa rakyat tak trauma dan masih memohon untuk membuat kad
kredit??
PELIK-PELIK….



P/S: so, korang fkir2kanlah ok... kalau nak join add la FB fiqa http://www.facebook.com/profile.php?id=100002489553953 :) fiqa sentiasa ada untuk sebarang pertanyaan terima kasih :)

2 comments: