Monday, 24 October 2011

Peluang Terbuka :)

Peluang terbuka ? semua org tertanya2 ape 2 peluang terbuka ?? 
hurmm ok.. meh cni fiqa nak cite..
sebenarnya xsemua orang dapat peluang keemasan..
contohnye... 
fiqa dapat peluang menambah pndapatan walaupun still student..
sape nak bg semua 2 ??
nak tggu kerja??
memang lmbat lg la kan...


kenapa ramai siswazah2 universiti menganggur sekarang ?
sebbnya xpndai nak ambik peluang yang ada?
rakyat MALAYSIA sekarang ni selalu berfikiran negatif jika ada orang yang bukakan peluang untuk mereka menjana pndapatan masing2...


Macam2 alasan diorang kasi jika ada yang menawarkan peluang tersebut..
kenapa ?
sebb pemikiran yang positif la diorang menolak peluang 2..
fiqa xtolak.. tp fiqa amik peluang 2 sebagai cabaran dalam hidup fiqa..
ramai yang dah berjaya sebb diorang xsia2 ngan peluang yang diberi n ramai jugak yang masih di takuk yang lama mengeluh sebb xde duit, xde masa, xde tenaga...


so, pokoknya, jngan malas, jangan ego, jangan sombong dengan peluang yang ada..
amik lah sebagai penguat semangat..
Fiqa join 100 for future ni pun ada visi n misi tersendiri,,...


tgk ni orang yang xsombong dengan peluang yang ada 


tgk... muda lagi kan... antara rakyat MALAYSIA yang xsombong dengan peluang yang ada :)

sambil2 online je.. banyak yang dapat :) lagipun xmengganggu mase study kan senang :)


P/S : so, ape yang fiqa nak pesan skang... jngan tolak peluang tersebut.. sebb allah dah berikan peluang untuk kita bukak minda kita, bertawakkal lah.. jangan malas.. kerana peluang yang datang hanya sekali.. why not kita cuba.. selamat beramal :)

No comments:

Post a Comment